De Band

De Big Fun Band uit Vlaardingen is een veelzijdige bigband met FUN!

De Big Fun Band staat al meer dan 25 jaar garant voor klassieke en moderne bigbandmuziek van hoog niveau. Onze swingende ritmesectie zorgt ervoor dat de voetjes loskomen, terwijl het koper en de saxen het dak eraf blazen. De Big Fun Band schakelt moeiteloos van bigband-helden als Duke Ellington en Count Basie, naar hedendaagse knallers als Caro Emerald!

Waar zijn wij te horen?
We spelen op bedrijfsfeesten, bruiloften, gala-avonden, openbare evenementen en jazzfestivals. Onze laatste cd biedt een mooie dwarsdoorsnede van ons veelzijdige repertoire (te horen onder ‘CD’, te koop tijdens optredens of via info@bigfunband.nl).

Wat spelen we?
Natuurlijk ontbreken in ons repertoire de klassiekers niet. Helden Duke Ellington, Frank Sinatra en Count Basie komen aan bod, maar we gaan zelfs terug tot de tijd dat bigbands nog niet eens bestonden, met waanzinnige bewerkingen van de grote meester Ludwig von Beethoven!
Broeierig wordt het als we overschakelen naar ons latin repertoire met nummers als The Girl From Ipanema, St Thomas, Agua de Beber, Orilla del Mar en Soul Bossa Nova.
Liefhebbers van gevoelige jazz ballads, maar ook van wat hippere jazz komen aan hun trekken met onder meer My Funny Valentine, Angel Eyes en On Green Dolphin Street.
De climax wordt bereikt als op de dansvloer het dak eraf gaat met populaire songs van onder andere Caro Emerald, Queen, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Quincy Jones, Michael Jackson en Kate Bush. Natuurlijk ontbreekt zang niet bij onze band. Daarvoor hebben we onze fantastische vocalisten Antoinette Teuteberg en Jan van Vliet.

Trots
Wij zijn er trots op dat ons enthousiasme niet onopgemerkt blijft. Zowel tijdens het prestigieuze Internationale Big Band Festival in Berlijn in 2011 als tijdens de Big Band Battle Brielle in 2012 wisten we een 2e prijs te bemachtigen!

Contact
Op basis van uw wensen zetten wij ons graag met enthousiasme in om uw feest tot een succes te maken waarover lang zal worden nagepraat.
Het programma en de muziekkeuze worden in overleg met u samengesteld. Ons uiteenlopende en afwisselende repertoire stelt ons in staat om bij iedere gelegenheid een passende muzikale omlijsting te verzorgen. Desgewenst verzorgt onze professionele licht- en geluidstechnicus Ed van Garling eventueel benodigde uitversterking.

Voor meer informatie of boekingen: zie de contactgegevens hieronder