Nieuw: Bart van der List

Onze dirigent Dirk wordt ICT-er, en daar hebben wij last van… want hij stopt. Maar… een minstens zo goede vervanger is alweer gevonden: we heten trompettist Bart van der List welkom bij de Big Fun Band. Hieronder wat info!

Ik ben Bart van der List, 27 jaar en ik woon in Breda. Van beroep ben ik trompettist, en sta ik, naast het geven van les, ook als dirigent voor big bands! Ik heb in 2020 mijn studie Jazz Trompet afgerond aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts). Sinds 2018 ben ik werkzaam als trompetdocent en als dirigent voor verschillende big bands. Vanaf het begin van mijn studie aan Codarts ben ik werkzaam als trompettist. Inmiddels ben ik trompetdocent bij verschillende muziekverenigingen en verzorg ik trompetlessen namens Leerorkest Drechtsteden. Sinds 2022 ben ik de dirigent van de Big Fun Band! Als trompettist ben ik te horen en te zien op allerlei nationale en internationale podia en festivals, als invaller of vast bandlid. Zo speel ik bijvoorbeeld bij Marlon Pichel, Valvetronic, Filet au Fonque en heb ik onder andere gespeeld met: Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, Marinierskapel der Koninklijke Marine, Re:Freshed Orchestra, Jeangu Macrooy, Berget Lewis, NONA en Son Mieux. Daarnaast ben ik mede-oprichter en lead-trompettist van het Dutch Jazz Collective. Ook speel ik in allerlei blazerssecties en vul ik mijn uren ook nog als sessie-muzikant. Aangezien ik al jaren voor bigbands sta en een eigen bigband heb opgericht, zou je kunnen stellen dat ik een een bigband fanaat ben, en dat klopt! Ik ben dol op met name de oudere bigbands, denk aan Duke Ellington, Count Basie, Quincy Jones, Billy may en ga zo maar door, maar bijvoorbeeld ook Mel Lewis & Thad Jones! Een bigband moet vooral een persoonlijk geluid hebben en héél erg hard swingen! Ik hoop mijn ervaring en enthousiasme over te kunnen brengen op deze leuke groep en de band van alles bij te brengen op het gebied van bigband muziek. Gezien het niveau en de muzikaliteit van de band moet dat zeker goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *